Cypern juni 2006

Vi fik en dejlig 2 værelses lejlighed  på hotel Althea Beach i Fig Tree Bay med air conditionering inkluderet. Cypern var efter 1. verdenskrig engelsk kronkoloni og blev selvstændig i 1960. Den engelske indflydelse er stadig gældende, og de kører i venstre side af vejen. Så i stedet for at leje en bil, tog vi den lokale bus til Paralimni tæt på den tyrkiske grænse. Bussen tog vi også den anden vej til Agia Napa og brugte nogle timer i byen.

Vi tog med på en eftermiddags udflugt, hvor vi først besøgte en strudse farm. Vi så ingen strudse, men nogle forskellige krybdyr, skildpadder, øgler og krokodiller. Vi besøgte en keramiker, hvor det meste var noget være bras. Vi fortsatte til tæt på den tyrkiske grænse, hvor der var bygget et udsigts tårn, så alle vi turister kunne tage foto af FN kontrol poster. I det fjerne kunne vi se en turist by, som siden 1974 hvor tyrkerne besatte den nordlige del, har stået tom, da der ikke kommer turister til den tyrkiske del.

Vi besøgte en bondegård hvor de lavede deres egen ost. Selve staldene og dyrene var på den anden side af vejen, ca. 500m væk. De havde en hønsegård, som samtidig var en appelsin plantage, så hønsene spiste den appelsiner der faldt af træerne. Vi fik lov til at plukke og smage appelsinerne. Hold da op, hvor var de saftige og velsmagende. Vi kunne købe en plastik pose for 13 kr. og så plukke så mange vi kunne putte i posen. Vi fyldte posen til randen og havde friskpresset juice til resten af ferien.

En dejlig uge, og kommer vi til Cypern igen, prøver vi nok venstre kørslen.

Forside 

Copyright © B.Frets 2011. All Rights Reserved.