Madeira, Portugal november 2005

Denne gang valgte vi et koncept med 3 forskellige  4* hoteller på en uge. Da vi ankom i lufthavnen, fik udleveret en Fiat Punto, som var vores i en uge. Det første hotel lå i udkanten af Funchal, lidt op af bjerget med udsigt over byen og havnen.

Anden dagen gik vi en tur på strand promenaden, da Ina spurgte om vi ikke skulle tage svævebanen op af bjerget, og en slæde ned. Benny var ikke meget for det, men vi tog svævebanen op, så kunne vi også tage den ned igen. Vi tog slæden ned. En træ slæde med plads til 2 og en slædestyrer i hver side, med reb i forenden. De havde sjove sko på, da sålerne var 5. cm. gummi. Vi kørte af almindelig vej og mødte biler der var på vej op. I svingene bremsede de med skosålerne og løb ved siden af og trak i rebene. En oplevelse ud over det sædvanlige.

Tredje dagen skulle vi videre til næste hotel i Calheta ca. 30 km. mod vest, men stadig i solen på sydsiden af bjerget. Hotellet havde en fin sandstrand, men de havde også importeret sandet. Den ene dag  brugte vi på stranden, og den anden kørte vi rundt på toppen af bjerget i kedeligt vejr.

Da vi skulle videre til det sidste hotel, og kom på nord siden af bjerget, kunne vi se den store forskel i vejret. De sidste dage var det konstant fin regn. Skyerne kommer fra nord og kan ikke komme over bjerget, fordi varmen fra syd stiger op og blokerer. Vi fik aligevel set en del på nord siden, hvor der er meget grønt.

Dejlig uge hvor vi oplevede sol og varme i november måned.


Forside 

Copyright © B.Frets 2011. All Rights Reserved.