Rhodos, Grækenland juni 2007

På turen til Rhodos boede vi i Ixia lidt udenfor Rhodos by. Som sædvanlig, var det et lille hotel.

Den enorme mur rundt om Rhodos gamle bydel, er 4 km lang og ca 12 m bred. Desuden er der en 30 m bred voldgrav, så det har ikke været nemt at indtage byen. Man har siden 1920 restaureret på den gamle by.

Vi lejede en bil en dag, for at tage på opdagelse på egen hånd. Vi havde fået anbefalet, at tage til Petaloúdes (Sommerfugledalen). Vi så ikke mange sommerfugle, men en flot natur, med små vandløb og vandfald.

Videre gik det til Líndos, den hvide by. Gaderne i Lindos er snævre med sort-hvide mønstre af småsten, en gammel tradition på Rhodos der stammer fra romertidens mosaikgulve.

Vi deltog i en ”Græsk aften”. Vi blev hentet ved hotellet og kørt til en lille landsby. Her sad vi på bænke ved lange borde. Vi fik lidt at spise og noget at drikke. Selvfølgelig var det Ouzo. Der blev danset traditionelle græske danse, mange af dem anført af en ældre herre, ved navnet Father Ouzo. Han skålede så mange gange i løbet af aftenen, at han ikke kunne holde balancen til sidst.

Vi skulle rejse hjem om aftenen, så for at få tiden til at gå, lejede vi en bil. Vejen op til det 18 m høje kors, er en kopi af Jesus lidelser på Vejen til Golgatha. Klosteret for foden af korset er anlagt af munke i byzantinsk tid. Vi kørte desuden til de syv kilder, men det var bare et vandløb.  
Forside 

Copyright © B.Frets 2011. All Rights Reserved.