Samos, Grækenland oktober 2008

Vi boede på et lille hotel i byen Votsalakia i 14 dage. Det er en meget lille by i vest Samos, og samtidig var sæsonen ved at være slut, så det var stille og roligt.

Dagligt gik vi en tur rundt om byen, på en times tid. Turen til stranden tog knap så lang tid, da vi bare skulle over vejen. Der var var en del små sten på stranden, så en dag gik vi 4 km. længere ud af vejen, hvor der lå en super sandstrand.

Vi lejede en bil for at køre øen rundt. Flere steder på øen kunne vi se, at havde været skovbrand inden for de sidste år. Byen Pythagorion, som hed Tigani indtil 1955, er den største turist by. Vi så på butikker og gik rundt på den flotte havn. 

I byen hvor vi boede, havde vi set et skilt, hvor der stod Pythagoras Cave 3 km. Denne ville vi se, så vi gik op mod bjergene. Vi gik og vi gik, og kom længere og længere op i bjergene. Vejen blev dårligere, til sidst var det bare knytnæve store sten. Vi nåede til grotten, troede vi, men vi skulle gå 200 m. op af en trappe, som var 1 m. bred og uden rækværk, og hang på siden af bjerget. Vi blev nede og købte en sodavand. Da vi skulle ned, kom en turist på racercykel,  ned af en sti fra den anden side af bjerget. En gåde at han kunne cykle på en vej, som vi syntes var dårlig at gå på.

Da vi gik hjemad, stoppede vi ved en bod "in the middle og nowhere". Han solgte frugter og hjemmelavet vin. Hvordan han kan leve af dette, kan vi ikke forstå, da der max. kommer 20 mennesker forbi om dagen.

Flere gange om aftenen, når vi var ude at spise, sad vi alene i tavernaen. Vi havde set sted, hvor der altid var mange gæster, så vi ville prøve stedet. Vi fik ikke noget menu kort, men skulle op i udekøkkenet, og pege i den gryde vi ville have. Den lokale ret vi fik, var ret kedelig, da det havde kogt i flere timer. Da vi skulle betale, blev regningen skrevet på dugen, og det var ikke billigere end andre steder. Vi kom ikke igen.

Forside 

Copyright © B.Frets 2011. All Rights Reserved.