Zakynthos, Grækenland juni 2009

Årets anden ferie gik til Zakynthos.

Ved et stort jordskælv i 1953 braste næsten alle de gamle huse sammen. Derfor er øens bebyggelse, rimeligt nyt. Her dyrkes meget oliven, druer og honningmeloner, da der falder rigeligt regn i vinterhalvåret.

Ved Kalamaki går havskildpadden, Caretta Caretta på land for at lægge sine æg i lyd af mørket.

Vi boede hyggeligt, med en mega stor terrasse. Godt nok ovenpå en restaurant, men vi blev ikke generet af denne.

Vi tog den lokale bus ind til hovedstaden på øen. Ved at tage lokalbussen, kommer vi som regel, nogle veje vi ikke selv ville køre. Vi gik en tur på den lange havnepromenade og ind i de smalle gader, for at se på butikker.

Som sædvanlig, lejede vi en bil, for at tage på udflugt på egen hånd. Som vi plejer, kørte vi op i bjergene. Her bliver vi hver gang betaget af den ene flotte udsigt efter den anden.  I Agios Nikólaos, så vi denne lidt overlæssede bil.

I en lille landsby, Volimes, var det Inas tur til at få julelys i øjnene. En hel landsby med håndarbejde. Kvinderne laver det hele vinteren, for så at sælge det om sommeren til turister. Det hang overalt i byen. På stranden, ikke langt fra Volimes, ligger der et strandet smuglerskib. Det er mest fotograferede sted på hele Zakynthos.

Ved klosteret Anafonitria, hang klokkerne i oliventræer. Vi så ikke nogen nonner, så vi fik ikke klosteret af se indvendig.

Forside 

Copyright © B.Frets 2011. All Rights Reserved.